Syrlig Grønn Suppeolje



Grønn syrlig olje som kan drysses på lyse suppper for både pynt og smak.

Du kan bruke hva som helst av grønne friske urter. Ta det det som passer til suppen/det du har/det du liker.

Hvis oljen er for blek, så kan du bare knuse litt mer urter i den for å få den grønnere.

Oppskrift

Vanskelighetsgrad Veldig enkel
Tidsbruk 5 minutter
Anbefalt utstyr Morter (eller minihakker/minifoodprosessor), finmasket sil

Ingredienser

  • Grønne friske urter, f.eks. gressløk eller persille
  • Vårløk, kun det grønne
  • 1 ss sitronsaft, ferskpresset
  • 1 ss olje
  • 1/4 ts flaksalt

Fremgangsmåte

  1. Ha urter, vårløk og salt i en morter og knus det godt i et par minutter.
  2. Tilsett sitronsaft og olje og knus videre i et par minutter.
  3. Sil det gjennom en finmasket sil.
  4. Smak til med salt, sitron og olje.

Oljen bør helst brukes innen noen timer, da den blir lysere i fargen jo lenger den står. Men smaken holder seg minst 2 dager i kjøleskapet og du kan alltids tilsette mer urter for å friske opp fargen igjen.

 
Fargeforskjell på nylaget og etter 12 timer i kjøleskapet.
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.