Grønn syrlig olje som kan drysses på lyse suppper for både pynt og smak.
Du kan bruke hva som helst av grønne friske urter. Ta det det som passer til suppen/det du har/det du liker.
Hvis oljen er for blek, så kan du bare knuse litt mer urter i den for å få den grønnere.
Oppskrift
Vanskelighetsgrad | Veldig enkel | |
Tidsbruk | 5 minutter | |
Anbefalt utstyr | Morter (eller minihakker/minifoodprosessor), finmasket sil |
Ingredienser
- Grønne friske urter, f.eks. gressløk eller persille
- Vårløk, kun det grønne
- 1 ss sitronsaft, ferskpresset
- 1 ss olje
- 1/4 ts flaksalt
Fremgangsmåte
- Ha urter, vårløk og salt i en morter og knus det godt i et par minutter.
- Tilsett sitronsaft og olje og knus videre i et par minutter.
- Sil det gjennom en finmasket sil.
- Smak til med salt, sitron og olje.
Oljen bør helst brukes innen noen timer, da den blir lysere i fargen jo lenger den står. Men smaken holder seg minst 2 dager i kjøleskapet og du kan alltids tilsette mer urter for å friske opp fargen igjen.