Enkel pizzadressing



Rask pizzadressing som røres sammen på få minutter, kan varieres i det uendelige, og brukes til mye mer enn bare pizza.

Dressingen kan også brukes til f.eks.:

  • Dip til grønnsaker eller potetgull
  • På brødskive og sandwich
  • På burger, pølser og taco
  • Som salatdressing

Tips til variasjon

  • Bruk flere/andre urter, f.eks. persille, oregano, estragon, basilikum. Enten tørkede eller gjerne friske hvis du har det stående.
  • Bruk rå hvitløk som raspes/moses/finhakkes i stedet for hvitløkspulver.
    Tips! Ta ut spiren (kjernen) i hvitløken for å unngå den skarpeste hvitløkssmaken.
  • Tilsett eddik eller sitronsaft for syrligere dressing, eller sukker/honning/sirup for søtere.
  • Bytt ut litt eller all yoghurt med majones eller rømme for fetere/tykkere dressing. Du kan også bruke soyayoghurt så blir dressingen vegansk.
  • For hot/spicy tilsett f.eks. kajennepepper, chilipulver, finkuttet fersk chili eller sriracha.
  • Tilsett krydder som f.eks. spisskummen eller paprikapulver for mer smak.
  • For chunky dressing, mer som dip, tilsett finraspet/-kuttet agurk, gulrot, paprika eller andre grønnsaker.

Dressingflaske

Hell gjerne dressingen over på en dressingflaske. Da har du dressingen lett tilgjengelig i kjøleskapsdøra, og den gjør det enkelt å sprute ut bare det du trenger.

Tips! Unngå dressing med store klumper (f.eks. kuttet chili) i dressingflaske, da det kan tette tuten.

Oppskrift enkel pizzadressing

Vanskelighetsgrad Enkel
Tidsbruk Under 5 min å lage. Bør stå minst 30 minutter å godgjøre seg før bruk.
Anbefalt utstyr    

Ingredienser

  • 2 dl yoghurt naturell
  • ½ ts hvitløkspulver 
  • 1 ss tørket gressløk 
  • ¼ ts salt
  • Et par kvern pepper

Fremgangsmåte

  1. Rør alt godt sammen.
  2. Sett dressingen i kjøleskapet minst 30 minutter, gjerne lenger, så smakene får «satt seg».
  3. Smak og eventuelt juster etter eget ønske.
 
Dressingen oppbevares i kjøleskapet og holder seg god i mange dager.
 
 
 
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.