Rask pizzadressing som røres sammen på få minutter, kan varieres i det uendelige, og brukes til mye mer enn bare pizza.
Dressingen kan også brukes til f.eks.:
- Dip til grønnsaker eller potetgull
- På brødskive og sandwich
- På burger, pølser og taco
- Som salatdressing
Tips til variasjon
- Bruk flere/andre urter, f.eks. persille, oregano, estragon, basilikum. Enten tørkede eller gjerne friske hvis du har det stående.
- Bruk rå hvitløk som raspes/moses/finhakkes i stedet for hvitløkspulver.
Tips! Ta ut spiren (kjernen) i hvitløken for å unngå den skarpeste hvitløkssmaken.
- Tilsett eddik eller sitronsaft for syrligere dressing, eller sukker/honning/sirup for søtere.
- Bytt ut litt eller all yoghurt med majones eller rømme for fetere/tykkere dressing. Du kan også bruke soyayoghurt så blir dressingen vegansk.
- For hot/spicy tilsett f.eks. kajennepepper, chilipulver, finkuttet fersk chili eller sriracha.
- Tilsett krydder som f.eks. spisskummen eller paprikapulver for mer smak.
- For chunky dressing, mer som dip, tilsett finraspet/-kuttet agurk, gulrot, paprika eller andre grønnsaker.
Dressingflaske
Hell gjerne dressingen over på en dressingflaske. Da har du dressingen lett tilgjengelig i kjøleskapsdøra, og den gjør det enkelt å sprute ut bare det du trenger.
Tips! Unngå dressing med store klumper (f.eks. kuttet chili) i dressingflaske, da det kan tette tuten.
Oppskrift enkel pizzadressing
Vanskelighetsgrad | Enkel | |
Tidsbruk | Under 5 min å lage. Bør stå minst 30 minutter å godgjøre seg før bruk. | |
Anbefalt utstyr | |
Ingredienser
-
2 dl yoghurt naturell
-
½ ts hvitløkspulver
-
1 ss tørket gressløk
-
¼ ts salt
-
Et par kvern pepper
Fremgangsmåte
-
Rør alt godt sammen.
-
Sett dressingen i kjøleskapet minst 30 minutter, gjerne lenger, så smakene får «satt seg».
-
Smak og eventuelt juster etter eget ønske.
Dressingen oppbevares i kjøleskapet og holder seg god i mange dager.