Blanding av smør, sukker og kanel som brukes til fyll/smøring i f.eks. kanelsnurrer og kanelboller.
Kanelsmør er ellers perfekt å bruke til det som i USA heter «Cinnamon Toast», altså kaneltoast på norsk. Se oppskrift her.
Hvis du vil ha best mulig smak så bruk «ekte» smør med over 80% fett (f.eks. økologisk røros-smør eller meierismør) . Men hvis du vil ha en litt sunnere variant så kan du bruke en lett type margarin (ca 40% fett).
Ingredienser
Tabellen under gir deg alternativer hvor mye du vil lage.
Vanlig | x 2 | x 4 | |
Smør eller margarin | 4 ss (70 g) | 8 ss (140 g) | 16 ss (280 g) |
Sukker | 3 ss (45 g) | 6 ss (90 g) | 12 ss (180 g) |
Kanel | 1 ss (8 g) | 2 ss (16 g) | 4 ss (32 g) |
+ eventuelt litt salt etter smak, spesielt hvis du bruker usaltet smør.
Fremgangsmåte
- Ta smøret ut av kjøleskapet og la det stå i romtemperatur til det er mykt nok til å røre i.
- Tilsett kanel og sukker, og rør det godt sammen med f.eks. en gaffel.
Blandingen kan brukes med en gang, eller settes i kjøleskapet til senere, men husk å ta den ut i god tid så den blir smørbar igjen.
Holder seg minst like lenge som best-før-datoen på smøret så lenge det stort sett står i kjøleskapet. Jo lengre/oftere det står i romtemperatur, jo kortere holdbarhet.