Kanel-Sukker-Smør



Blanding av smør, sukker og kanel som brukes til fyll/smøring i f.eks. kanelsnurrer og kanelboller. 

Kanelsmør er ellers perfekt å bruke til det som i USA heter «Cinnamon Toast», altså kaneltoast på norsk. Se oppskrift her.
 
Hvis du vil ha best mulig smak så bruk «ekte» smør med over 80% fett (f.eks. økologisk røros-smør eller meierismør) . Men hvis du vil ha en litt sunnere variant så kan du bruke en lett type margarin (ca 40% fett). 

Ingredienser

Tabellen under gir deg alternativer hvor mye du vil lage. 

  Vanlig x 2 x 4
Smør eller margarin 4 ss (70 g) 8 ss (140 g) 16 ss (280 g)
Sukker 3 ss (45 g) 6 ss (90 g) 12 ss (180 g)
Kanel 1 ss (8 g) 2 ss (16 g) 4 ss (32 g)
+ eventuelt litt salt etter smak, spesielt hvis du bruker usaltet smør.
 

Fremgangsmåte

  1. Ta smøret ut av kjøleskapet og la det stå i romtemperatur til det er mykt nok til å røre i.
  2. Tilsett kanel og sukker, og rør det godt sammen med f.eks. en gaffel.

Blandingen kan brukes med en gang, eller settes i kjøleskapet til senere, men husk å ta den ut i god tid så den blir smørbar igjen.

Holder seg minst like lenge som best-før-datoen på smøret så lenge det stort sett står i kjøleskapet. Jo lengre/oftere det står i romtemperatur, jo kortere holdbarhet. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.