«Cinnamon Toast» – Kaneltoast



Ristet brød med smør, sukker og kanel. Kjempegod og enkel snack/dessert som er vanlig i USA, men ikke så vanlig i Norge. 

Kaneltoast smaker veldig godt for seg selv som enkel snacks, men kan også brukes i desserter med f.eks.:

  • Iskrem
  • Syltetøy
  • Tynne bananskiver
  • Friske eller tinte frossne bær
  • Sjokolade-/karamellsaus

Kaneltoast er ikke noe helsekost, uansett hvordan man ser på det 😉 Så hvis du vil ha best mulig smak og kos, så bruk gjerne loff og «ekte» smør med over 80% fett (f.eks. økologisk røros-smør eller meierismør). Men hvis du vil ha en litt sunnere variant så kan du bruke grovere brød og en lett type margarin (ca 40% fett). 

Metoder

Kaneltoast kan lages på flere forskjellige måter. Den anbefalte metoden er å steke skivene i stekeovnen. Da får du jevn steking og sukkeret smelter skikkelig og karamelliseres.

Alternativt kan du steke dem i stekepanne, med smørsiden ned, og så eventuelt snu dem hvis du vil ha den andre siden sprø, og få samlet opp det som har rent ut i pannen.

Du kan også lage en enkel variant ved å riste brød i brødristeren, og så smøre på smør, kanel og sukker med en gang skivene kommer ut av brødristeren, men du får da ikke noe karamellisering av sukkeret.

Se som det bobler i stekeovnen…

Oppskrift Cinnamon Toast – Kaneltoast

Vanskelighetsgrad Enkel
Tidsbruk Ca 15 minutter (+ tid til å romtemperere smør)
Porsjoner Ca 6-8 skiver avhengig av størrelse på skivene og tykkelse på smøringen
Anbefalt utstyr Stekeplate, bakepapir, smørekniv, gaffel, liten bolle

Ingredienser

  • 4 ss (ca 70 g) smør eller margarin
  • 3 ss (ca 45 g) sukker
  • 1 ss (ca 8 g) kanel malt
  • 6-8 skiver brød

Fremgangsmåte

  1. Ta smøret ut fra kjøleskapet og la det stå i romtemperatur til det er smøremykt.
  2. Sett stekeovnen på 200°C.
  3. Rør sammen smør, sukker og kanel med en gaffel. 
  4. Smør toppen av brødskivene med et halvtykt lag av blandingen.
  5. Når ovnen er varmet opp, stek skivene på bakepapirkledd plate midt i ovnen i ca 10 minutter. Hvis du følger med underveis vil du se at toppen bobler kraftig i en periode. Når det begynner å roe seg er de klare til å tas ut.
  6. Avkjøl på rist og spis. 

Rester av kaneltoast kan oppbevares i boks/pose i kjøleskapet i minst 4 dager.
De smaker ok kalde, litt bedre romtemperert, men aller best om du varmer dem opp igjen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.