Ristet brød med smør, sukker og kanel. Kjempegod og enkel snack/dessert som er vanlig i USA, men ikke så vanlig i Norge.
Kaneltoast smaker veldig godt for seg selv som enkel snacks, men kan også brukes i desserter med f.eks.:
- Iskrem
- Syltetøy
- Tynne bananskiver
- Friske eller tinte frossne bær
- Sjokolade-/karamellsaus
Kaneltoast er ikke noe helsekost, uansett hvordan man ser på det 😉 Så hvis du vil ha best mulig smak og kos, så bruk gjerne loff og «ekte» smør med over 80% fett (f.eks. økologisk røros-smør eller meierismør). Men hvis du vil ha en litt sunnere variant så kan du bruke grovere brød og en lett type margarin (ca 40% fett).
Metoder
Kaneltoast kan lages på flere forskjellige måter. Den anbefalte metoden er å steke skivene i stekeovnen. Da får du jevn steking og sukkeret smelter skikkelig og karamelliseres.
Alternativt kan du steke dem i stekepanne, med smørsiden ned, og så eventuelt snu dem hvis du vil ha den andre siden sprø, og få samlet opp det som har rent ut i pannen.
Du kan også lage en enkel variant ved å riste brød i brødristeren, og så smøre på smør, kanel og sukker med en gang skivene kommer ut av brødristeren, men du får da ikke noe karamellisering av sukkeret.
Se som det bobler i stekeovnen…
Oppskrift Cinnamon Toast – Kaneltoast
Vanskelighetsgrad | Enkel | |
Tidsbruk | Ca 15 minutter (+ tid til å romtemperere smør) | |
Porsjoner | Ca 6-8 skiver avhengig av størrelse på skivene og tykkelse på smøringen | |
Anbefalt utstyr | Stekeplate, bakepapir, smørekniv, gaffel, liten bolle |
Ingredienser
-
4 ss (ca 70 g) smør eller margarin
-
3 ss (ca 45 g) sukker
-
1 ss (ca 8 g) kanel malt
— - 6-8 skiver brød
Fremgangsmåte
- Ta smøret ut fra kjøleskapet og la det stå i romtemperatur til det er smøremykt.
- Sett stekeovnen på 200°C.
- Rør sammen smør, sukker og kanel med en gaffel.
- Smør toppen av brødskivene med et halvtykt lag av blandingen.
- Når ovnen er varmet opp, stek skivene på bakepapirkledd plate midt i ovnen i ca 10 minutter. Hvis du følger med underveis vil du se at toppen bobler kraftig i en periode. Når det begynner å roe seg er de klare til å tas ut.
- Avkjøl på rist og spis.
Rester av kaneltoast kan oppbevares i boks/pose i kjøleskapet i minst 4 dager.
De smaker ok kalde, litt bedre romtemperert, men aller best om du varmer dem opp igjen.