Hjemmelaget majones med stavmikser på 2 minutter



Hvis du har en stavmikser så kan du lage majones på bare 2 minutter.

Hvis du er vant med Mills majones, så synes du kanskje denne majonesen smaker litt uvant. Hvis du har smakt Hellmann’s majones, så er denne mer lik den i smak.

Oppskriften kan gjerne dobles eller triples. Du kan også tilsette andre smaker, f.eks.:

  • Knust hvitløk = Aioli
  • Sitronskall = Sitronmajones
  • Urter = Urtemajones

Oppskrift

Ingredienser

1/2 ts sennepspulver
1/8 ts salt
1/2 ts sukker
1/8 ts pepper (bruk gjerne hvitpepper hvis du ikke vil ha sorte prikker i majonesen)
2 ts eddik eller sitronsaft, eller en blanding
1/4 ts dijon (kan sløyfes)
1 egg

Tips! Det er fullt mulig å lage majones helt uten egg. Erstatt egget med 3 ss melk. Hvis du bruker f.eks. soyamelk, så blir det 100% vegansk majones.

I tillegg trenger du en nøytral olje (f.eks. raps, solsikke, soya). Ikke bruk olivenolje, da den kan gi for mye olivensmak på majonesen.

Info! Noen sier at man må bruke kun romtempererte ingredienser for at majonesen ikke skal skille seg. Det er bare tull – i hvertfall når man bruker stavmikser. Du kan ta egget rett ut av kjøleskapet og bruke det kaldt, og det spiller ingen rolle om oljen er romtemperert eller kjøleskapskald. Det har jeg testet mange ganger, og har aldri opplevd at majonesen har skilt seg 😉

Fremgangsmåte

Finn fram en passende beholder som stavmikseren passer nedi. Ikke for liten – ikke for stor.

Ha i alle ingredienser utenom oljen.

Start stavmikseren og kjør i ca 5 sekunder til alt er blandet godt.

Hell i en dråpe olje mens stavmikseren kjører. Kjør videre i ca 5 sekunder.

Så heller du i en tynn stråle olje mens stavmikseren kjører videre. Stopp å hell i olje når det begynner å ligne majones. Flytt stavmikseren litt opp og ned og rundt, så det blandes godt.

Slå av stavmikseren og sjekk konsistensen. Er den for tynn, så start stavmikseren igjen og ha i litt mer olje.

Tips! Jo mer olje, jo tykkere blir majonesen

Smak på majonesen. Kanskje den trenger litt mer salt eller sitron… Her er det smak og behag.

Majonesen bør stå et par timer i kjøleskapet, så smakene får satt seg skikkelig før servering.

Oppbevaring

Oppbevar majonesen i en tett beholder i kjøleskapet. Der holder den seg i minst 1 uke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.