Burgerdressing



Veldig god hjemmelaget dressing som kan brukes til mye mer enn bare burgere. Også perfekt på salat, brødskiva, ris, fiskepinner og mye mye mer…

Denne oppskriften har halvt om halvt med majones/yoghurt. Yoghurten gjør dressingen litt friskere, men du kan også bruke bare majones eller bare yoghurt. Yoghurt har mye mindre fett enn majones, så hvis du vil ha en ekstra sunn dressing, så bruker du bare yoghurt, eventuelt lettmasjones og yoghurt.
Smak og behag eller ta det du har i kjøleskapet – den blir god uansett 🙂

Tips! Oppskriften er akkurat nok mengde til å fylle en dressingflaske på 340 ml. Dressingflasker er perfekt for oppbevaring og gjør det superenkelt å sprute ut dressingen der du vil ha den. Dekk tuppen med litt plastfolie og gummistrikk, så holder burgerdressingen seg i kjøleskapet i et par uker.

Oppskrift

Ingredienser

Nesten 1/2 kopp (ca 110 ml) majones
Nesten 1/2 kopp (ca 110 ml) nøytral yoghurt
Nesten 1/2 kopp (ca 110 ml) ketchup

1 ts dijonsennep
2 ts løkpulver
1/4 ts hvitløkspulver
1/4 ts hvitvinseddik (eller annen eddik etter smak)

1 liten sprut Sriracha,  etter smak
2-3 kvern pepper,  etter smak

Fremgangsmåte

Bland alt i en skål, eller noe med helletut (hvis du skal ha dressingen over på en dressingflaske etterpå). Rør veldig godt om, så ikke noe tørt krydderpulver er igjen.

Smak på dressingen og eventuelt juster med mer Sriracha og pepper.

Hell så over i dressingflaske, eller dekk en skål med lokk eller plastfolie.

La dressingen hvile minst en time i kjøleskapet så smakene får satt seg. Den smaker enda bedre etter et døgn, og holder seg et par uker i kjøleskapet hvis den er godt dekket til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.