Site icon MatVit.no

Karamellisert løk

Et enkelt og smakfullt tilbehør som passer til det meste.

Det er flere måter å lage karamellisert løk på. Med metoden som tar lengst tid brukes kun løk, salt og olje, men da må du ha veldig god tålmodighet, for det tar flere timer. 
Denne oppskriften er en sikker og enkel variant som gir veldig god smak uten at det tar alt for lang tid. Vi «jukser» rett og slett med litt sukker, så du får deilig karamellisert løk på bare en halvtimes tid.

 

Noen tips til bruk av karamellisert løk

Tips lage karamellisert løk

Oppskrift karamellisert løk (pdf )

Vanskelighetsgrad Enkel
Tidsbruk Ca 25-40 minutter avhengig av hvor brun du vil ha løken
Anbefalt utstyr Stekepanne eller kasserolle/gryte
Notat Bruk en stor gryte/kasserolle hvis du skal steke mer enn 1-2 løk.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Stek løk og salt i ca 15-20 minutter på medium-lav varme (jeg bruker 4/9) til myk og litt transparent, men ikke mye farge. Rør om av og til, tilsett mer olje hvis det blir tørt.
  2. Tilsett brunsukker og balsamico, og rør det godt sammen.
  3. Stek 10+ minutter lenger, til løken er så mørk som du ønsker. Rør om av og til, tilsett litt vann og rør godt hvis det blir tørt.
  4. Sil av overflødig olje (valgfritt).

 

Karamellisert løk holder seg minst 1 uke i kjøleskapet.
Ellers egner den seg veldig godt å fryse. Del gjerne opp i mindre porsjoner, som du kjapt kan tine i stekepannen, rett fra fryseren.
 
 
 
Exit mobile version