Quesadilla i stekepanne – Grunnoppskrift med ekstra tips



Quesadilla er kjempenkel lunsj, middag eller kosemat. Det eneste du ha er lefser/tortilla. Ellers er ost (etter min mening) viktig, men utenom det, så kan du variere med akkurat det du vil.

Quesadilla (uttales ke-se-dija) er opprinnelig fra Mexico. Originalt så brukes lefse/tortilla  laget av maismel, mens andre steder er det mest vanlig med lefser av hvetemel. Det er også mulig å bruke potetlefser.

Du kan lage quesadilla i stekepannen, på grillen eller i ovnen. Du kan bruke 1 lefse som brettes over eller 2 som stables. Denne oppskriften bruker 1 lefse i stekepanne, som så brettes over og blir en halvmåne. Det er den enkleste metoden hvis du bare skal lage noen få.

Tips

  • Du kan bruke nesten hva som helst som fyll. Kjøtt, fisk, skalldyr, linser, bønner, grønnsaker osv. Men husk å stek fyll som trenger steking først, fordi ingrediensene bare blir varmet i lefsen og ikke gjennomstekt.
  • Ikke bruk for mye fyll, da blir lefsen vanskelig å brette over og den får problemer med å holde seg sammen.
  • Husk ost over hele lefsen, mens resten av fyllet bare på halvparten. Da fungerer osten som lim og holder quesadillaen sammen når du bretter den. 
  • Hvis du har frosne lefser eller om de er litt tørre, så fukt dem med vann først.
  • Kan holdes varm i ovnen med aluminiumsfolie over, hvis du skal lage mange, eller servere de senere.

Oppskrift – Vegetar Quesadilla (pdf )

Ingredienser

Olje til steking
Salt og pepper

Løk, kuttet i korte strimler
Paprika, kuttet i korte strimler
Krydder, valgfritt, f.eks. spisskummen, paprikapulver, chilipulver

Tortilla-lefser, beregn 0,5-1,5 lefse pr persjon, avhengig av mengde fyll og annet tilbehør

Tomatsaus, pizzasaus eller ketchup

Revet ost

Urter, valgfritt, f.eks. oregano, basilikum, gressløk, timian, persille

Kikerter og bønner

Ruccola

Fremgangsmåte

  1. Stek løk og paprika myk i litt olje, gjerne med litt krydder, salt og pepper. 
  2. Legg en lefse i middels varm stekepanne og dekk hele lefsen med tomatsaus og ost. Bruk gjerne mer ost enn det jeg har gjort. Strø over litt salt, pepper og urter.
  3. Ha den stekte løken, paprikaen og kikerter og bønner på halve lefsen.
  4. Stek til osten har smeltet litt. Strø ruccola over halvsiden med fyllet.
  5. Brett lefsen over, så det blir en halvmåne. Klem ned litt, så osten limer det hele sammen. Stek videre til begge sider er sprø og gyllen.
  6. Ta quesadillaen ut av pannen og la den gjerne hvile et par minutter. Skjær den i 2 eller 4 biter. 

Spis quesadillaen som den er, som fingermat/snacks, gjerne med rømme, yoghurt eller annen dip.

Eller gjør det mer til et måltid med tilbehør som f.eks. salat, pico de gallo eller annen salsa, tzatziki eller annen dip/dressing, guacamole, hummus …

Quesadilla med pico de gallo, rømme og en lett salat

 

Quesadilla-rester holder seg fint i kjøleskapet flere dager. Oppbevar dem i frysepose eller tett boks. Varmes raskt opp igjen i stekepanne eller ovn. 

Hvis du er som meg, og liker kjøleskapskalde pizzarester, så vil du også synes at quesadilla-rester er godt kaldt. Helst med en solid stripe ketchup på 😉

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.