Site icon MatVit.no

Grove pannekaker

Grov pannekakerøre for tynne pannekaker. Dette er sunne pannekaker som kan spises kalde eller varme, til både frokost, lunsj, middag og dessert, alt etter hva du fyller eller serverer dem med.  

Både pannekakerøre og ferdig stekte pannekaker holder seg godt i kjøleskapet i flere dager, så du kan gjerne forberede enten røre eller ferdige pannekaker i god tid hvis du vet det blir travelt når du skal servere.
 
Tynne grove pannekaker kan du se på som en type lefse, som kan brukes til mye, f.eks.:
 

 

Tips alternativer og variasjon pannekakerøre

Tips når du skal steke tynne pannekaker

Oppskrift tynne grove pannekaker (pdf )

Vanskelighetsgrad Enkel
Tidsbruk Lage og hvile røre 15 minutter.
Steke 2-3 min pr. pannekake (60-90 sek/side).
Mengde Oppskriften blir ca 10 stk pannekaker i 26 cm stekepanne.
Anbefalt utstyr
Bolle, måleskjeer, dl-mål (litermål), visp, nonstick stekepanne, stekespade.
Tidtaker/stoppeklokke gjør det enkelt å få alle pannekakene likt stekt.
Tips
Oppskriften kan gjerne dobles.
Bruk gjerne 2 stekepanner for raskere steking av mange.

Ingredienser

Fremgangsmåte

Lage pannekakerøre

  1. Visp sammen mel, salt, olje og halvparten av melken til det ikke er noe tørt mel eller klumper. 
  2. Ha i eggene og resten av melken og visp til en jevn røre (røren skal være ganske tynn). 
  3. La pannekakerøren stå i minst 10 minutter å godgjøre seg i romtemperatur før du steker pannekaker. Du kan også sette pannekakerøren i kjøleskapet til senere (men la den komme til romtemperatur igjen før steking).
Steke pannekaker

Varm opp en nonstick stekepanne til middels varme (jeg bruker 5 av 9).

For hver pannekake:
  1. Ha bitte litt olje i pannen og fordel jevnt med kjøkkenpapir.  Jo bedre nonstick-panne du har – jo mindre olje trengs.
  2. Rør om i røren, så ikke noe ligger på bunnen.
  3. Hell litt røre i midten av pannen og vri på den så røren renner rundt og dekker hele bunnen av stekepannen jevnt. Ha i eventuelt litt mer røre hvis det ble for lite til å dekke bunnen. 
  4. Stek ca 60-90 sekunder på hver side til lett gyllen.

Holde pannekaker varme

Hvis du skal servere pannekakene med en gang etter at du er ferdig å steke, så legg pannekakene oppå hverandre på en tallerken etter hvert som du steker. Dekk til med en annen tallerken eller aluminiumsfolie for å holde dem varm mens du steker resten.

For å holde pannekaker varm lenge (opp til et par timer), så sett dem tildekket (f.eks. aluminiumsfolie) i stekeovnen på 75°C.

Oppbevaring / rester
 
Hvis du steker pannekaker til bruk senere, eller har varme rester, så legg dem på rist for rask avkjøling.
 
Så fort de har kommet til romtemperatur kan du legge dem i kjøleskapet, og der holder de seg godt i mange dager.
Du kan f.eks. stable dem på en tallerken og dekke med plastfolie, eller brette/rulle dem og legge i frysepose eller boks med lokk.
 
Pannekakene kan gjerne spises kalde, eller varmes opp igjen, avhengig av hva du skal bruke dem til.
 
 
 
 
Exit mobile version