Site icon MatVit.no

Grove Scones

Grove scones lager du enkelt på en halvtime. Perfekt som sunt og kjapt hverdagsbrød.

Scones kalles ofte «juksebrød» eller «hurtigbrød» fordi de er så enkle å lage. I scones brukes det ikke gjær, så man slipper timesvis med heving. I stedet brukes bakepulver (og evnt. egg) for en viss heveeffekt.

Det finnes veldig mange typer scones, både fine og grove, sunne og mindre sunne. I tradisjonelle fine scones brukes hvetemel, melk og smør, som selfølgelig gir veldig gode scones, men ikke noe man bør spise hver dag, men heller til spesielle anledninger.

Denne grove scones-oppskriften gir forholdsvis sunne scones som gjerne kan spises som brød hver eneste dag. Du kan også tilsette nøtter, frø, kjerner, tørket frukt etc. etter eget ønske for å lage mer næringsrike scones.

Tips bruk og oppbevaring

Tips variasjon

Tips lage scones

 
 
 

Oppskrift (pdf )

Vanskelighetsgrad Enkel
Tidsbruk Lage deig og forme scones: ca 10 minutter 
Steke scones: ca 20 minutter
+ tid til avkjøling av sconsene
Porsjoner 8-9 stk runde scones a 2,5 x 7,5 cm 
Anbefalt utstyr Bakebolle, vekt eller desilitermål, teskjemål, gaffel, bakeskrape, ringform, bakepensel

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 225°C og la den varmes opp mens du gjør resten.
  2. Mål opp mel, bakepulver og salt, og bland det godt sammen med en gaffel i en bakebolle.
  3. Hell i oljen i en tynn stråle. Rør rundt med en gaffel til det er masse klumper, noen små og noen store. Ikke rør så lenge at det bare blir som fin sand.
  4. Hell  i vannet, og rør det lett sammen til det ikke er mye tørt mel igjen. NB! Det er viktig å ikke kna deigen eller røre for lenge. Deigen skal være løs, grov og så vidt henge sammen.
  5. Mel benken lett og skrap ut deigen. Strø over litt mel, mel hendene dine og form deigen lett, 2,5 cm høy. Stikk ut så mange ringer på 7,5 cm du greier og legg de på bakepapirkledd plate. Juster gjerne sconsene med hendene hvis dem blir litt ujevne. Samle deigrestene godt sammen og stikk ut flere ringer. Gjenta til du har brukt opp hele deigen.
  6. Bruk en bakepensel og børst av eventuelle melrester på toppen av sconsene. Pensle så toppen godt med vann.
  7. Når stekeovnen er god og varm (ca 15 minutter med en vanlig ovn) så sett inn stekebrettet på miderste hakk og stek sconsene i ca 20 minutter. 
  8. Avkjøl sconesene på rist før du skjærer i dem.

Når de er avkjølt så oppbevar dem tett i brød-/frysepose. Scones som ikke skal spises innen et døgn bør fryses for å beholde ferskheten, ellers kan de oppbevares i romtemperatur.

 

 
 
 
 
Exit mobile version