Grønn syrlig olje som kan drysses på lyse suppper for både pynt og smak.
Hvis oljen er for blek, så kan du bare knuse litt mer urter i den for å få den grønnere.
Oppskrift
Vanskelighetsgrad | Veldig enkel | |
Tidsbruk | 5 minutter | |
Anbefalt utstyr | Morter (eller minihakker/minifoodprosessor), finmasket sil |
Ingredienser
Grønne friske urter, f.eks. gressløk eller persille- Vårløk, kun det grønne
- 1 ss sitronsaft, ferskpresset
- 1 ss olje
- 1/4 ts flaksalt
Fremgangsmåte
- Ha urter, vårløk og salt i en morter og knus det godt i et par minutter.
- Tilsett sitronsaft og olje og knus videre i et par minutter.
- Sil det gjennom en finmasket sil.
- Smak til med salt, sitron og olje.
Oljen bør helst brukes innen noen timer, da den blir lysere i fargen jo lenger den står. Men smaken holder seg minst 2 dager i kjøleskapet og du kan alltids tilsette mer urter for å friske opp fargen igjen.