Kjapp og enkel rødbetesalat – perfekt som topping på brødskiva eller som tilbehør til middagen.
Rødbetesalaten kan spises med en gang, men blir mye bedre og får finere farge om den står noen timer, gjerne natten over, i kjøleskapet.
Dette er ikke en nøyaktig oppskrift med nøye mål. Her lager du så mye du vil, og smaker deg fram til en rødbetesalat du synes er god.
Du kan bruke kun majones, kun yoghurt, eller blande som du vil. Kun yoghurt gir en lettere rødbetesalat, da den inneholder ganske lite fett i forhold til majones.
Hvis du vil lage syltede rødbeter selv, så finner du oppskrift her: syltet rødbete og rødløk. Eller så kan du gjerne bruke butikkjøpte.
Oppskrift Enkel rødbetesalat
Vanskelighetsgrad | Enkel | |
Tidsbruk | 5-10 minutter | |
Porsjoner | Så mange du vil | |
Anbefalt utstyr | Bolle, skjærebrett, kniv, skje | |
Notat | Dette er ikke en oppskrift med mål. Her må du justere og smake deg fram til en rødbetesalat du synes er god. |
Ingredienser
-
Syltede røbeter
- Syltet eller rå rødløk (valgfritt)
-
Majones og/eller yoghurt
-
Salt og pepper
- Gjerne litt urter, f.eks. persille