Rask nuddelsuppe med egg



Rask, enkel, god, næringsrik og billig middag på under en halvtime. I tillegg er det lite oppvask. Perfekt til travle hverdager.

Dette er en suppe med grønnsaker, egg og nudler. For å få nok smak på så kort tid «jukser» vi med buljongterning.
 
Serveres med lite eller mye kraft og valgfri topping/pynt, f.eks. persille, chili eller vårløk.
 
Alt lages i bare 1 kasserolle som betyr lite oppvask 🙂 Men hvis du ikke har noe imot oppvask, så kan du lage denne retten på maks 15 minutter med 3 kasseroller. 1 kasserolle til suppen, 1 til å koke egg og 1 til å koke nudler.
 

Tips Egg

Du velger selv om du vil ha bløtkokt, halvfast eller hardkokt egg etter hva du liker best. Men jo bløtere du koker egget, jo vanskeligere er det både å skrelle og å dele i 2 uten at det går i stykker. Så litt fastere egg er både enklere å skrelle og å dele, men tar litt lenger tid å koke.
Hvis du har hardkokt egg i kjøleskapet fra før, så er det perfekt å bruke om du vil spare tid. 
 
Tips! Har du hatt problemer med å skrelle hardkokte egg? Det er fordi du koker egg «feil». Les tips om koking av egg her…

Nuddelsuppen kan varieres i det uendelige…

  • Halver mengden nudler og bruk mer grønnsaker for mindre karbohydrater.
  • Bruk flere egg hvis du ønsker mer protein.
  • Øk mengden vann og buljong hvis du vil ha mer kraft/suppe. 
  • Ha gjerne i f.eks. chili med frø, eller kajennepepper hvis du liker det spicy.
  • Tilsett yoghurt naturell til slutt hvis du vil ha en sunnere «kremet» variant (eller f.eks. fløte hvis du ikke bryr deg om fettinntak 😉 .
  • Ha gjerne i friske urter mot slutten, f.eks. persille eller gressløk.
  • Alle grønnsakene kan du bytte ut med det du har liggende, men tenk over hvor godt dem tåler steking og koking, og tilpass hvordan du kutter dem og når du har dem i. F.eks. frosne erter kan has i helt til slutt og trenger kun et par minutters koking, mens kålrot gjerne kan være med helt fra starten.
  • Bruke spaghetti eller annen pasta i stedet for nudler, men da må du beregne mer koketid. Kan også serveres med brød i stedet for pasta.
  • Dropp egget, og tilsett f.eks. kikerter, bønner og/eller linser for en vegansk variant.
 
Oppskrift Rask nuddelsuppe med egg (pdf )
Vanskelighetsgrad Enkel
Tidsbruk Halvtimes tid
Porsjoner 1 porsjon (men kan enkelt dobles)
Anbefalt utstyr 1 kasserolle med lokk, måleskjeer, målebeger, kniv, skjærebrett. Gjerne rasp til hvitløken.

Ingredienser

  • En skvett olje
  • Ca ¼ løk, kuttet grovt 
  • Ca ½ gulrot, kuttet i halvmåner (jo tynnere jo mykere)
  • Ca ¼ paprika (valgfri farge(r)), kuttet i strimler
  • Ca ¼ squash, kuttet i små terninger
  • Ca ½ fedd hvitløk, raspet eller most
  • ½ ts røkt paprikapulver
  • ¼ ts spisskummen
  • 1 ts soyasaus «med mindre salt»
  • 3 dl vann
  • ½ grønnsaksbuljongterning
  • 1 økologisk egg
  • 1 porsjon nudler
  • Salt og pepper etter smak
  • Urter/chili/vårløk e.l. til pynt/topping

Fremgangsmåte

  1. Stek grønnsakene på medium-høy (6/9) varme i litt olje ca 5 min. Følg med og rør ofte så ikke noe blir svidd.

  2. Skru ned varmen et par hakk og ha i hvitløk, paprikapulver og spisskummen. Stek 1-2 min til under stadig omrøring.

  3. Ha i vann, soyasaus og buljongterning. Legg på lokk, skru opp varmen og la det koke opp.

  4. Skyll egget og legg det i den kokende suppen i minst 6 minutter (bløtkokt) eller opp til 14 minutter (hardkokt). Bruk lokk og rør om av og til. Ta så ut egget og legg det til avkjøling i kaldt vann.

  5. Ha nudlene i suppen og kok etter anvisning på pakken, vanligvis 4-5 minutt. Rør om etter ca 2-3 min, så nuddelfirkanten deler seg.

  6. Smak på suppen om du vil ha i mer salt, evnt andre krydder.
  7. Skrell egget og del det i 2 (vær veldig forsiktig hvis bløtkokt, så det ikke går i stykker og plommen forsvinner).
  8. Server suppen i en passende bolle, og legg egghalvdelene over. Pynt med f.eks. persille, vårløk, chili, og/eller tørkede urter. Strø gjerne over litt salt og pepper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.