MiniMiniPizza



Kjempegode MiniMiniPizzaer perfekt for kos og spesielle anledninger. Her er det ingen «rare» ingredienser, så disse likes av både voksne og barn. 

De er rask og enkle å lage hvis du har butterdeig og tomatsaus klar. Det kan du lage selv på forhånd, eller kjøpe i butikken.

MiniMiniPizzaene kan spises for seg selv som fingermat, eller serveres med en salat som et måltid, gjerne med dressing.

 

Oppskrift ( PDF)

Du trenger en ringform eller lignende (et glass/en skål) på ca 7-8 cm for å kutte sirkler i butterdeigen.

Hvor mange MiniMiniPizzaer det blir kommer an på hvor mye butterdeig du har, og hvor store sirkler du lager. Så her er det ikke noe eksakt tall.

Ingredienser

  • Butterdeig, kjøp i frysedisken, eller lag selv (oppskrift her)
  • Tomatsaus, kjøp på glass, eller lag selv (oppskrift her)
  • Revet ost, valgfri type
  • Oregano, tørket
  • Egg til pensling, piskes
  • Valgfri topping, f.eks. fetaost, ananas, cherrytomat, mais, paprika, oliven…

Fremgangsmåte

  1. Gjør klar butterdeigen. Hvis du har kjøpt, så trenger du bare å tine den. Hvis du har hjemmelaget, så kjevle den passe tynn, ca 3 mm.
  2. Sett ovnen på 200 grader og la den varme seg opp i minst 15 minutter før du begynner å steke.
  3. Stikk ut sirkler med diameter på ca 7-8 cm i butterdeigen (les tips til bruk av avskjæret). Kjevle sirklene bitte litt større og legg dem  på bakepapirkledd bakeplate. 
    Bruk en gaffel og prikk hull i midten av sirklene. Dette gjør at midten ikke puffer opp og dytter ut fyllet. La det være en kant på ca 1,5 cm ytterst som ikke prikkes. 
    Pensle kanten med pisket egg.

  4. Legg på fyll i midten. Først litt ost, så tomatsaus, så mer ost. Strø over litt oregano. Legg på valgfri topping.
  5. Stek MiniMiniPizzaene på 200 grader i midten av ovnen i ca 15-20 minutter til puffet og gyllen. Mens du venter så gjør du klart til neste runde med steking.

MiniMiniPizzaene kan spises med en gang eller avkjøles på rist for lagring. De holder seg mange dager i kjøleskapet og varmes kjapt opp i ovnen.

De kan også fryses og holder seg da i mange måneder. Tin dem over natten i kjøleskapet eller hurtigtin dem på lav varme i ovnen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.