Lettere Thousand Island-dressing



En enkel og kjapp, men veldig god dressing som kan brukes til så mye.

Og siden det brukes yoghurt som hovedingrediens, så kan du spise ganske mye av dressingen uten å være bekymret for fettmengden som ofte er i lignende dressinger hvor hovedingrediensen er majones og/eller rømme.

Dressingen kan brukes til mye. Her er noen forslag:

  • Hell dressingen over skiver eller båter av isbergsalat (klassiker).
  • Bruk som topping på hvilken som helst blandet salat.
  • Bland med pasta og andre ingredienser for kremet pastasalat.
  • Som dressing til pizza, burger, quesadilla o.l. 
  • På brødskiva under eller over f.eks. ost eller egg.
  • Som dipp til f.eks. grønnsaker, scampi, tortillachips eller potetgull.
  • Som topping på ris, eller rør dressingen inn i risen.
  • Til fiskepinner og annen fritert mat.

Har du andre ideer til bruk, så legg gjerne igjen en kommentar lenger ned 🙂

Oppskrift

PDF Oppskrift for utskrift

Ingredienser

Porsjoner /
Ingredienser
2 4 6 8
Rød paprika ¼ stk ½ stk ¾ stk 1 stk
Persille, frisk 3 kvaster 6 kvaster 9 kvaster 12 kvaster
Yoghurt Naturell 1,5 dl 3 dl 4,5 dl 6 dl
Sweet Chilisaus 1,5 ss 3 ss 4,5 ss 6 ss
Worcestershire ½ ts 1 ts 1,5 ts 2 ts
Tomatpuré 1 ts 2 ts 3 ts 4 ts

Salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

Kutt paprika og persille fint. Bruk hele persillekvasten, både stilk og blader.
Rør alt godt sammen og smak til med salt og pepper.
Obs! Det er viktig med nok salt for å få frem smakene.
Dressingen kan spises med en gang, men smaker aller best etter noen timer, eller gjerne et par dager i kjøleskapet.
 
Dressingen holder seg i kjøleskapet minst 5 dager i tett beholder.
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.