Havregrynmel, lettkokt type



Jeg bruker denne typen. Men hvilken som helst «lettkokt» type skal fungere.

Havregrynmel lages enkelt på ett minutt ved å kjøre havregryn (type «lettkokt») i foodprosessoren til det blir mel.

Lag gjerne mye og oppbevar i tett beholder til senere.

Jeg bruker havregrynmel ofte til å tykne farser i stedet for hvetemel eller potetmel. Havregrynmel trekker til seg mye væske og gir en litt spenstigere konsistens. Kan brukes i store mengder uten å gi rå melsmak.

Havregrynmel kan brukes til mye, f.eks.:

  • Tykning av farser og deiger
  • I smoothie for kremet konsistens,
  • I vaffelrøre i stedet for hvetemel,
  • Lage havregrøt uten flak/klumper,
  • Kjøleskapsgrøt uten flak/klumper,
  • I kjeks og annen bakst i stedet for hele havregryn.

Slik lager du havregrynmel

Oppbevares i romtemperatur, f.eks. i en tett glasskrukke.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.